1946129.jpg

TPS BT palaa omalle sarjatasolleen B-Ykköseen ensi kevätkaudella 2009. Onnittelut siitä.

Kaikille menneisyyden tähdille ja "poteroihinsa kaivautuneille jalkapalloänkyröille" voisi varmaan todeta, että noista kevään 2008 "täyskäännöksistä" on nyt maksettu sekä taloudellinen (Tuwe johto tietänee) että pelillinen (rypeminen vuosi B-Kakkosessa) korvaus korkoineen. Valmentajat, pelaajat ja pelaajia tukeneet vanhemmat ja läheiset ovat tehneet tosissaan töitä joukkueen kehityksen ja iloisen ilmeen eteen koko kauden 2008 (Eli myös te "änkyrät", keskittykääpä myös jatkossa tyttöjalkapallon ja jalkapalloilijoiden tukemiseen). 

TPS BT syksyn pelien saldo ("sairastuvankin henkilökunta oli pakkolomalla") olikin erittäin hyvä (näin jo ennen 5.10 sarjan viimeistä kierrosta) ja tällä joukkueella uskaltaisin ennustaa menestystä myös ensi kauden ykkösen sarjassa. Mutta....

Ensi kausi tuo BT Ykkösen pelaamiselle ja menestykselle haasteita emoseura TPS:n tarpeiden näkökulmasta. Naisjalkapallon lippulaivalta - Naisten SM joukkueelta - odotetaan tätä kautta parempaa menestystä, entistä isommalla pelaajaringillä. B-Tyttöjen ohella myös naisten kakkosjoukkue nousi ylemmälle sarjatasolle. 

Huipulle pyrkivien jalkapallonaisten kasvattamisen ja tukemisen edellytykset ovat edellä kuvatussa tilanteessa mitä mainioimmat. Jalkapallo on kuitenkin joukkuepeli ja oleellista on että kentällä jokaisella tytöllä ja naisella on "sydän pelissä"? Osalla "ei-huippulahjakkuuksista" saattaisi olla intoa suureenkin harjoitusmäärien lisäämiseen, kun taas osa "kaupparitähdistä" haluaa ehkä jatkaa nykyisellä vauhdilla ja vanhojen kaverien eteenpäin potkimana.

Fb.Blogger toivottaa TPS junioripäällikölle, joukkueenjohtajille ja naisten ja tyttöjen valmentajatiimeille viisautta vanhan sarjan päättyessä. Miten pidetään sekä yksittäisellä tytöllä että joukkueella myös ensi kaudella sydän pelissä?

Linkit:

Naisfutis keskustelu: nousijat ja putoajat 2009 sarjoihin